Nieuws Geschiedenis Agenda Media

Dirigent Jogchum Rooda

Vanaf augustus 1997 staat de Christelijke muziekvereniging "Oranje" onder leiding van Jogchum Rooda uit Assen.

Jogchum is geboren op 14 februari 1956 te Kimswerd (Fr), op negen jarige leeftijd begon Jogchum zijn muzikale loopbaan op bugel van Harrie van der Meer bij de Christelijke fanfare Euphonia in Engwierum (Fr).

Het echte muziekleven begon bij de Christelijke muziekvereniging Juliana te Aduard. Vervolgens kwam Jogchum bij de AGO-Brassband terecht en in 1980 ook nog bij de Provinciale Brassband Groningen.

In 1985 startte hij een opleiding voor Repetitor, iemand die de dirigent kan vervangen als deze afwezig is, bij Bert Kosmeier en Jon Damsma.

Omdat Jogchum meer zag in het dirigeren bij een vaste vereniging ging hij hier naar opzoek. Na een aantal drumfanfares werd hij in 1986 dirigent van CBS te Spijk. Ook dirigenten wisselen wel eens van vereniging en zo werd Jogchum Rooda in 1997 dirigent van Christelijke muziekvereniging "Oranje" ‘t Zandt. Ook is Jogchum dirigent van de Christelijke muziekvereniging de Bazuin Ommen geweest. Naast "Oranje" dirigeerde Jogchum vanaf december 2014 tot april 2015 voor het christelijk Groninger Koperensemble. Momenteel is Jogchum repetitor van een Trombone Quintet in Groningen

Ook is Jogchum zelf actief als trompettist. Hij was tot medio 2009 lid van Christelijke muziekvereniging Concordia te Middelstum en tot eind 2010 verbonden aan Christelijke muziekvereniging de Bazuin te Winsum. Van medio 2011 tot april 2015 was Jogchum trompettist bij Christelijke muziekvereniging "Oranje" Assen. Momenteel is hij solo-cornettist bij de Greformeerde Brassband Groningen (GBG

Thursday the 24th. Christelijke muziekvereniging "Oranje" 't Zandt | Home | Free Joomla Templates